Café Barock Tampere palaa - luvassa elämyksien konserttisyksy!

Café Barock Tampereen syksyn 2022 ohjelmisto

Tampereen vanhan musiikin ystävien suositut Cafe Barock -klubikonsertit jatkuvat taas kerran kuukaudessa eri puolilla Tamperetta. Yleisö saa jälleen nauttia vapaamuotoisista, rennossa ilmapiirissä tarjoilluista vanhan musiikin huippuesityksistä, keskustella muusikoiden kanssa, kommentoida, kysellä, innostua tai vaipua kuunnellessaan mietteisiinsä, aivan kuten haluaa. Helposti lähestyttävät konserttipaikat mahdollistavat vaikka koko perheellä konserttiin tulon. Sarjan on suunnitellut ja sen tuotannosta vastaa Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n hallitus.

Pe 26.8. klo 19, Fortuna desperata -kun rutto riehuu

Viinikan kirkko, Tampere; liput 20/10 € ovelta.

Vokaaliyhtye Lumous & Fioretto Ensemble, joht. Debra Gomez-Tapio: Anu Mattila, Kaisa Kelloniemi, Elina Aho-Kuusama, Lauri Solin, Janek Öller, Mikael Heikkilä
Kertoja:
Jukka Virtala

Fortuna desperata on draamallinen konsertti, joka kutoo yhteen oikukkaan kohtalon ja keskiajan ruttoepidemioitten teemoja. Loistokas musiikki 1400-1500 -lukujen Euroopasta ja näyttämötaitelija Jukka Virtalan konsertin juonta kuljettavat monologit iskevät ajankohtaisuudellaan koronapandemian nykymaailmaan.

Ti 4.10. klo 19.30 Tuulen tiet

Kulttuuriravintola Kivi

Bravade-nokkahuilukvartetti: Hanna Haapaniemi, Pauliina Fred, Hanna Paatelma, Sunniva Fagerlund

Tuulen tiet -konsertti on monipuolinen kokonaisuus musiikkia Bravade-nokkahuilukvartetin 15-vuotiselta taipaleelta. Ohjelman punaisena lankana kulkee maantieteellinen läpileikkaus Etelästä Pohjoiseen. Matka alkaa italialaisen keskiajan ja renessanssimusiikin helmistä, kulkien Englannin hovien kautta Suomeen. Lopulta tuulen tiet vievät Keski-Euroopan katedraalien ja barokinajan suurten säveltäjien maisemiin. Konsertissa kuullaan myös japanilaista nykymusiikkia muistona Bravaden Japanin kiertueilta. Pohjoisen tuulahduksen ohjelmaan tuovat Bravadelle vuonna 2020 sävelletty teos Sid Hilleltä sekä ruotsalainen polska Bravaden omana sovituksena.

Ke 23.11. klo 19 Sinfonioita yhdelle viululle

Kulttuuritalo Laikun musiikkisali Tampere

Pirkanmaan Barokki: Aira Maria Lehtipuu, Eero Palviainen, Louna Hosia, Marianna Henriksson

Alessandro Stradella (1639-82) tunnetaan rikkaan musiikkinsa lisäksi seikkailuntäyteisestä elämästään. Tässä konsertissa kuullaan kaikki hänen käsikirjoituksina säilyneet sinfoniansa yhdelle viululle ja continuolle, höystettynä Stradellan kirjoittamilla ja häneen muuten liittyvillä teksteillä. Hänen teksteistään ja musiikistaan välittyy inhimillisen elämän kirjo koko suloisenkipeässä värikkyydessään

Ti 20.12. klo 20.15 Kauneimmat barokkijoululaulut

Kulttuuriravintola Kivi Tampere

Ensemble Nylandia: Matias Häkkinen, cembalo, Sini Vahervuo, nokkahuilut, Jarmo Julkunen, luuttu

Moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista on peräisin jo barokin aikakaudelta. Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Konsertissa kuullaan ja lauletaan yhdessä näitä tuttuja ja rakkaita lauluja barokkityyliin.

Tampereen vanhan musiikin ystävät ry

Tampereen vanhan musiikin ystävät ry on kohta 40 toimintavuotensa aikana järjestänyt kotikaupungissaan ja muualla Suomessa vanhan musiikin ja tanssin konsertteja, kursseja ja muita tapahtumia. Sen aktiivitoimijat ovat musiikin ammattilaisia, jotka ovat perehtyneet keskiajan, renessanssin ja barokin ajan ohjelmistoon ja esityskäytäntöihin ja käyttävät instrumentteinaan periodisoittimia). Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kaudella 2022 vanhan musiikin ekspertti, Master of Fine Arts Debra Gomez-Tapio.

Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n tärkeimmät toimintamuodot ovat pienimuotoisen, ympärivuotisen Cafe Barock -klubikonserttisarjan järjestäminen Tampereella, vanhan musiikin ammattiyhtyeitten toiminta-alustana toimiminen ja niiden konserttien järjestäminen sekä vanhan musiikin ja tanssin tapahtumista tiedottaminen uutiskirjein ja netti- ja FBsivulla. Yhdistys on hyvin verkostoitunut suomalaiseen ja kansainväliseenkin vanhan musiikin elämään.

Popular posts from this blog

Osta Café Barock -konserttilippusi verkkokaupastamme!

Café Barock Tampere 16.6: Ensemble Gamut! - Lapsed caick laolacatt!