Café Barock Tampereen kevät tuo mukanaan ihastuttavia duo-kokoonpanoja

Ihanaa alkavaa kevättä! On aika taas innostua tulevista Café Barock konserteistamme. Maalis-huhtikuun konserteissa kuullaan kahden duo-kokoonpanon taikaa - lämpimästi tervetuloa seuraamme! 

Café Barock Tampereen kevät 2024

Café Barock Tampere -konserttisarja viettää vuonna 2024 10 v -juhliaan. Tämän kevään aikana konsertteja tullaan näkemään taas upeissa miljöissä, mm. Galleria Saskiassa,  Museo Milavidassa, sekä Viinikan kirkossa.

Maaliskuun konserttiohjelma on saanut erinomaisen vastaanoton keskellä arjen ja aikamme hektisyyttä. Essi Iso-Oja kertoo Rauhan puutarhan olleen alun perin soolokonsertti. Nyt tulevan viikon lauantaina 23.3 Galleria Saskiassa kuultava konserttiohjelma muuntautuu duokonsertiksi, jossa on mukana barokkisopraano Minna Nyberg.

Iso-Ojan ja Nybergin viimeisimmät yhteistyöt ovat olleet The Soul in the Breast of Love sighs (Taideyliopiston Gender and Musicianship -musiikin tutkimuspäivillä 2023) sekä Helsinki Harp Festivalilla (2023).

Iso-Oja taustoittaakin konserttiohjelman luomisprosessin olleen nimensä luonteinen:

Essi Iso-Oja.
-Maailmaan kaivataan rauhaa näinä aikoina. Konsertin ohjelmisto alkoikin muotoutua tarpeesta saavuttaa sitä musiikillisin keinoin yhdistämällä lempifilosofini Jean-Jacques Rousseaun ajatuksia aikakauden sävelkieleen. Paluu luonnon helmaan, ihanaan levolliseen olotilaan, puutarhaan, jossa rauhalla on mahdollisuus ja elämä itsessään antaa levollisuuden kokemuksen.

Historiallisen pedaaliharpun kausi kattaa dramaattisen ajanjakson, 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alun. Arkistojen kätköissä säilyneessä nuottimateriaalissa on mielenkiintoista valistusajan musiikkia sekä ilahduttavasti säveltäjänaisia. Olkoon tämä konserttihetki Rauhan puutarhassa omistettu toivolle!


Duo Minna Nyberg & Essi Iso-Oja konsertillaan  "Rauhan puutarhassa" 

23.3.2024 klo 17:00 - 18.00, Galleria Saskia (Pirkankatu 6, 33210 Tampere)
Rauhan puutarhassa kuullaan romansseja sopraanolle harpun säestyksellä sekä harppusooloja.

Konsertti muodostuu kolmesta osasta:
I La nature – Luonto (Philippe-Jacques Meyer, Jean-Jacques Rousseau),
II L’amour – Rakkaus (Jean-Baptiste Krumpholtz; Maria Hadfield-Cosway)
III L’Eternité – Ikuisuus (Stéphanie-Félicité de Genlis; Christoph Willibald Gluck; Martin-Pierre Dalvimare). Mukana on myös katkelmia Jean-Jacques Rousseaun ja Maria Hadfield-Coswayn teksteistä.

Liput: 25/15€ (sis. kahvitarjoilun) Ovelta klo 16 alkaen, tai ennakkoon Eventio-lippukaupan kautta täältä
Huom! Lippuja myynnissä rajallisesti tilakapasiteetin vuoksi. Ostamalla lipun ennakkoon varmistat itsellesi myös hyvät paikat konsertista.

Duo Uili Kontu-Korhonen & Janek Öller "Amor mi far cantar" - keskiaikaismusiikkia Italiasta


Janek Öller ja Uili Kontu-Korhonen.
Kuvaaja: Mauritz Hellström

21.4.2024 klo 15-16:30 (sis. väliajan), MuseoMilavida (Milavidanrinne 8, 33210 Tampere)

Konserttiohjelma on värikäs kattaus italialaista musiikkia keskiajalta: sekä pakahduttavia että kepeitä rakkauslauluja, sykähdyttäviä rytmejä ja improvisaatioita. Keskiössä ovat Francesco Landinin sävellykset. Kokonaisuutta täydentävät vanhemman tyylin arkaaiset sävelmät.

Liput: 20/15€, ovelta klo 14 alkaen tai ennakkoon Evention kautta. Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon, sillä tammikuun konserttimme oli loppuunvarattu. Ennakkolipun ostamalla varmistat itsellesi myös oikeuden parempaan istumapaikkaan.Popular posts from this blog

Osta Café Barock -konserttilippusi verkkokaupastamme!

Café Barock Tampere palaa - luvassa elämyksien konserttisyksy!