Café Barock Tampere esittää: Fortuna desperata - kun rutto riehuu!

Fortuna desperata - kun rutto riehuu!

Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble avaavat Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n syksyn 2022 Café Barock -konserttisarjan. Draamallisen konsertin juonta kuljettaa näyttämötaiteilija Jukka Virtala. Hän käsittelee monologeissaan nykyisen pandemian ja ruttoepidemioiden aiheuttamaa kärsimystä sekä ihmisten toivoa ja selviytymiskeinoja poikkeusoloissa. 

Konsertin alkupuolen keskiössä on Fortuna desperata (Epätoivoinen kohtalo) -laulu, yksi renessanssiajan hiteistä, josta kuullaan erilaisia vokaali- ja instrumentaaliversioita. Konsertin jälkipuolen huipennuksena soi alankomaalaisen Rinaldo del Melin säveltämät, renessanssirunoilija Francesco Petrarcan ”Standomi un giorno...” eli kuusi väkevää tuhon näkyä runoelmasta rakastetulleen Lauralle, joka tiettävästi kuoli mustaan ruttoon 1300-luvun Avignonissa. 

Konsertissa esiintyvät vanhan musiikin ekspertti Debra Gomez-Tapion luotsaamat, keskiajan ja renessanssin musiikkia esittävät Fioretto Ensemble ja Vokaaliyhtye Lumous. Lumouksessa laulavat sopraanot Kaisa Kelloniemi ja Anu Mattila, altto Elina Aho-Kuusama ja baritoni Lauri Solin. Fiorettossa musisoivat Debra Gomez-Tapio, keskiaikainen ja renessanssiharppu, Janek Öller, nokkahuilut ja säkkipillit sekä Mikael Heikkilä, lyömäsoittimet ja vasaradulcimer. 

Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble, johtaa Debra Gomez-Tapio

Kertoja Jukka Virtala 

Perjantana 26.8.2022 klo 19.00 (kesto n. 1 h) Viinikan kirkossa, Tampereella

Liput: 20/10 € oveltaYhtyeiden toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.


Popular posts from this blog

Osta Café Barock -konserttilippusi verkkokaupastamme!

Café Barock Tampere palaa - luvassa elämyksien konserttisyksy!

Café Barock Tampere 16.6: Ensemble Gamut! - Lapsed caick laolacatt!