Toimintamme

 

Vanhan musiikin toimintaa Tampereella ja Pirkanmaalla!


Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n jäsenenä olet tukemassa vanhan musiikin toimintaa Tampereella ja Pirkanmaalla. Yhdistys on toiminut jo 1980-luvulta alkaen. Esimerkkejä toiminnastamme muutaman viime vuoden ajalta:
  • Järjestimme kurssin vanhan musiikin ammattilais- ja harrastajayhtyeille Valkeakosken Metsäkansassa talvella 2013. Kurssin opettajana toimi vanhan musiikin asiantuntija ja laulaja Hanna Järveläinen.
  • Järjestimme konserttisarjan Valoa ja varjoja Tampereella syksyllä 2013; sarjassa esiintyi lukuisia tunnettuja vanhan musiikin muusikkoja yksin ja yhdessä - Varpu Haavisto, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, Assi Karttunen, Aira Maria Lehtipuu, Jussi Lehtipuu, Solmund Nystabakk, vain muutamia mainitaksemme.
  • Liityimme vasta perustettuun Suomen vanhan musiikin liittoon (Svamuli ry) syksyllä 2013. TVMY:n hallituksen jäsenistä Elina Aho-Kuusama, sekä Teea Pospiech ovat olleet mukana myös Svamulin hallituksessa (Pospiech vielä nykyään).
  • Aloitimme Café Barock Tampere -konsertit Kulttuuriravintola Kivessä, Tampereella, keväällä 2014.
  • Järjestimme kurssin matalan alttoäänen (kontra-altto) laulajille Valkeakosken Metsäkansassa kesällä 2014 ja keväällä 2015 ja Tampereella kesällä 2016. Kurssin opettaja oli ruotsalainen laulupedagogi ja laulaja Maria Lindberg Kransmo.
  • Järjestimme konserttimatkan Musiikkitaloon, Helsinkiin, 2015, jolloin lavalla olivat kontratenori Valer Sabadus ja Helsingin Barokkiorkesteri, ja 2016, jolloin lavalla olivat Il Pomo d’Oro -barokkiorkesteri ja mezzosopraano Joyce DiDonato.
  • Tiedotamme vanhan musiikin tapahtumista Tampereella ja Pirkanmaalla kanavinamme mm. sähköpostilistamme, Facebook-sivumme, verkkosivumme, paikalliset lehdet, ja julisteet ja flyerit.
Lisäksi yhdistyksessä toimivat seuraavat vanhan musiikin yhtyeet: