Galleriaviikon konsertti: Couperinin juhlaa

Galleriaviikon konsertti “Couperinin juhlaa”

Lauantaina 27.10.2018 klo 16 


Galleria Saskia
Pirkankatu 6, Tampere
Vapaa pääsy

F. Couperin, L. Couperin, Marais, Philidor

Barokkiyhtye Aureo

Anni Ranta, traverso
Maija Lampela, viola da gamba
Anu Kaivola, cembalo

Francois Couperinin syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 350 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Barokkiyhtye Aureo soittaa musikaalisen Couperinin suvun kahden tunnetuimman jäsenen musiikkia sekä yhtyeen valitsemia muita barokkimusiikin helmiä. Konsertti järjestetään yhteistyössä Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n sekä Tampereen Saskiat ry:n kanssa.

Siinä missä Francois Couperinia pidetään cembalon “Le Grandena”, on Marin Marais viola da gamban lyömätön mestari. Hänen viisi nuottikirjaa käsittävä kokoelmansa “Pièces de Viole” sisältää yli 550 kappaletta gamballe. Konsertissa kuullaa kappaleita neljännestä kirjasta.

Francois Couperinin sedän Louis Couperinin tuotannosta  suuri osa on kadonnut, mutta cembalokirjallisuuden jalokivet, vapaamitalliset preludit, jäivät onneksi jälkipolville elämään. Sekä preludien kuulokuva että nuottikuva on hyvin kaunista aaltoilevine kaarineen ja jättää nuottien keston soittajan päätettäväksi. 

Pierre Danican Philidor oli niin ikään muusikkosuvusta. Hän työskenteli Aurinkokuninkaan hovioboistina ja huilistina. Samoissa tehtävissä Philidorien suku  oli ollut 1500­-luvun lopulta aina 1700-­luvun lopulle asti. Danican­ nimi juontaa juurensa Skotlantiin ja muuttui Philidoriksi, kun Ranskan kuningas Louis XIII alkoi kutsua hovioboistiaan Michel Danicania nimellä “Philidor” italialaisen oboevirtuoosin Filidorin mukaan.

Popular posts from this blog

Osta Café Barock -konserttilippusi verkkokaupastamme!

Café Barock Tampere palaa - luvassa elämyksien konserttisyksy!

Café Barock Tampereen kevät tuo mukanaan ihastuttavia duo-kokoonpanoja