Café Barock Tampere 18.10: Affekti ja efekti - Markus Hohti, sello ja live-elektroniikka

J.S. Bachia mahdollisesti improvisoinnin puolelle lipsahtaen. Vanhan ja uuden ajan tekninen ja taiteellinen huippuosaaminen yhdistyvät esityksessä, jossa kaikki on mahdollista.

Café Barock Tampere on vanhan musiikin konserttisarja Kulttuuriravintola Kivessä (Keskustori 2, 33100 Tampere, www.kulttuuriravintolakivi.fi). Konsertin järjestää Tampereen vanhan musiikin ystävät ry yhteistyössä Tampereen teatterin kanssa. Liput 20/10€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja -naiset) Kulttuurimyymälä Aplodi (www.tampereenteatteri.fi/fi/liput) ja www.lippu.fi.

Markus Hohti (kuva: Tuomo Eerikäinen)
Sellisti Markus Hohti on kotonaan niin uuden musiikin parissa, kamarimusiikkifestivaaleilla, barokkisellon ääressä kuin jazz-klubin lavalla. Viime aikoina hänen kiinnostuksen kohteena ovat olleet erityisesti elektroakustinen musiikki ja genrerajoja ylittävät projektit. Kiinnostus eri musiikkityyleihin on johtanut laajan repertuaariin hallintaan ja Markus esiintyy aktiivisesti soolona, kamarimuusikkona ja yhtyeittensä defunensemblen, Uusinta Ensemblen, Ensemble Laboratoriumin ja Sid Hille Collectiven kanssa. Markuksen viimeisin projekti on Bachia kellarista, musiikillinen videopäiväkirja, jossa hän julkaisee yhden osan Bachin soolosellosarjasta kerran viikossa.

Matkan varrella on ollut esiintymisiä merkittävillä festivaaleilla ja konserttisaleissa, kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Meidän festivaalilla, Lucerne Festivalilla, Salzburger Biennalessa, Zürichin Tonhallessa ja Berliinin Filharmoniassa. Markus on kantaesittänyt satoja teoksia ja työskennellyt yhdessä muun muassa Pekka Kuusiston, Ralf Gothonin, Cyprien Katsarisin, Jaime Martinin, Alasdair Beatsonin, Thomas Demengan, Rainer Schmidtin ja Gordan Nikolicin kanssa. Alkuperäissointia vanhempaan musiikkiin hän on hakenut periodisoittimin soittavan Rödberg-trion riveissä yhdessä viulisti Antti Tikkasen ja pianisti Joonas Ahosen kanssa. Sooloesiintymisistä mieleenpainuvimpia ovat olleet Brian Ferneyhoughn legendaarisen Time and Motion Study 2 -teoksen esitys Helsingin juhlaviikoilla sekä Sebastian Fagerlundin Stone on Stone -teoksen kantaesitys Hannu Linnun johtaman Avanti!:n solistina.

Markuksen aloitteesta syntyi vuonna 2011 Helsingin Musiikkitaloon uuteen musiikkiin keskittyvä KLANG-konserttisarja. Hän vastaa myös Ristiveto-festivaalin taiteellisesta suunnittelusta yhdessä pianisti Emil Holmströmin ja viulisti Eriikka Maalismaan kanssa. Syksystä 2014 lähtien Markus on toiminut sellonsoiton lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa.


Popular posts from this blog

Osta Café Barock -konserttilippusi verkkokaupastamme!

Café Barock Tampere palaa - luvassa elämyksien konserttisyksy!

Café Barock Tampere esittää: Fortuna desperata - kun rutto riehuu!